Länsi-Suomen Nelonen: Kauden 2018 parhaat pelaajat

Kupittaa 5 tiedusteli Twitter-tilillään viime viikolla, ketkä pelaajat olivat sosiaalisen median mielestä parhaita pelipaikoillaan Länsi-Suomen Nelosessa kaudella 2018. Valmiita vaihtoehtoja oli kullekin pelipaikalle (mv, p, kk ja h) kolme, jonka lisäksi listan ulkopuolelta sai ehdottaa omaa suosikkiaan.

Listojen ulkopuoliset suosikit jäivät vähiin, joten listataan alle äänien jakautuminen tarjottujen ehdokkaiden välillä:

Maalivahdit

Äänet jakautuivat selvimmin maalivahtiäänestyksessä, jossa peli oli auki nelipäiväisen äänestysajan loppuun asti. Lopulta Hot Lipsin luukulla jälleen yhden vakuuttavan kauden Nelosessa pelannut Veli-Heikki Maunila pokkasi kauden parhaan maalivahdin tittelin Kupittaa 5:n äänestyksessä. Maunilaa kiritti viimeisille tunneille asti hyvin VG-62:n riveissä harmillisen vähän otteluita pelaamaan ehtinyt Marko Pirilä, joka vähäisestä pelimäärästään huolimatta oli aina luukulla olleessaan sarjan ehdotonta eliittiä. Kolmas valmis ehdokas oli JyTyn Lauri Raitala, joka keräsi 16 prosenttia äänistä. Muita tarjokkaita olivat muun muassa JyTy-legenda Sami Peltoniemi, Euran Pallon Tuukka Nurmi ja Hakan riveissä tappiottoman kauden torjunut Jani Granit.

Puolustajat

Puolustajien äänestyksessä PaiHan brasilialaistoppari Tiago Cortes oli lopulta ylivoimainen ykkönen keräten peräti 64 prosenttia 81 annetusta äänestä. Myös VG-62:n riveissä tällä kaudella enimmäkseen keskikentällä pallovarmuuttaan esittänyt Daniel Raukunen keräsi mukavan, yli 20 prosentin potin äänistä. Saaren yli 40-vuotias toppari-ikoni ja peräti kuusi maalia kauden aikana iskenyt Jens Polviander joutui tässä seurassa tyytymään ainoastaan kuuden prosentin äänisaaliseen.

Keskikenttäpelaajat:

Jos oli paras puolustaja -äänestys Cortesin heiniä, oli parhaan keskikenttäpelaajan valinta lopulta liki yhtä ylivoimainen ”Pänä-show”. Veikkausliigan Interin Nelosen JyTyyn viime talvena vaihtanut Henri Lehtonen oli omalla pelipaikallaan kiistaton sarjan kuningas, ja ilmeisesti Lehtosen veljesklaanin nuorempaa vesaa nähdään dominoimassa myös ensi kaudella Kolmosessa. Parhaimman haasteen Lehtoselle tarjosi RaiFun ikiliikkuja Mikko Aso, ja saaren ehdokas Scott Beeks joutui Polvianderin tapaan tyytymään selvästi laihempaan äänisaaliseen. Ehdokaslistan ulkopuolelta esiin nostettiin PaiHaa heinäkuuhun asti edustanut brasilialaisvelho Paulo Costa, joka ehtikin lyhyen visiittinsä aikana viimeistelemään sarjassa toistakymmentä (12) maalia.

Hyökkääjät:

Hyökkäyspäässä nähtiin jälleen hieman tasaväkisempi mittelö, kun 61 äänen potti jakautui pitkälti kahden ehdokkaan, PaiHan Felipe Ribeiron ja VG-62:n Miikka Kohosen välillä prosenttilukemin 52–34. Felipen keräämät runsaat 30 ääntä kertovat kuitenkin siitä, että lopulta sarjan maalipörssin ylivoimainen ykkönen oli myös Kupittaa 5:n äänestyksessä selvä ykkönen, vaikka Kohonen hyvän haasteen pystyikin antamaan. Kolmas valmis ehdokas, Magen Akatemian Tony Tuomi joutui kovassa seurassa tyytymään kahdeksan prosentin äänimäärään.

Ääniä tuli kaikenkaikkiaan hyvä määrä, ja vastaavan tyyppinen äänestys tullaan näillä näkymin tekemään myös ainakin Länsi-Suomen Kolmosen kausiyhteenvedon yhteydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *