Kausiyhteenveto: Länsi-Suomen Kolmonen 2018

Pallo-Iirot Kakkoseen, FC Boda, TuWe ja SC Wolves Neloseen. Siinä tiivistettynä Länsi-Suomen piirin Kolmosen kausi. Vai oliko kuitenkaan? Sarjassa nähtiin sekä kärjessä että tyvipäässä ennätyspitkän kauden aikana lukuisia käänteitä, ja niitä ovat tällä kertaa Jan Sundmanin kanssa puimassa Wilppaassa jo 15 kautta pelannut Tomi Kuokkanen sekä FC Inter 2:n kapteenina menneellä kaudella toiminut Janne Tuominen.

Kausiyhteenvetoa peilataan maalis-huhtikuun taitteessa tehtyyn kausiennakkoon, ja vaikka suurin osa veikkailuista osuikin lopulta hyvin lähelle oikeaa lopputulosta, nähtiin myös isoja hutikuteja. Kuuntele, mitä mieltä esimerkiksi Kuokkanen oli Wilppaan kevään lennosta ja toisaalta minkälaiset lähtökohdat FC Inter 2:n vahva syysvire ja tuoreet valmentajanimitykset antavat Sinimustille ensi kaudeksi.

Jakso on äänitetty 1.11.2018 tuttuun tapaan Veritas-stadionin Ravintola Oléssa.

Sisältö:

00.35 -> Jakson ja vieraiden esittely
07.00 -> 14. FC Boda
09.15 -> 13. TuWe
12.27 -> 12. SC Wolves
14.55 -> 11. Åbo IFK

17.52 -> 10. FC Inter 2
25.37 -> 9. TPK
28.15 -> 8. ToVe

31.35 -> 7. Wilpas
37.25 -> 6. Peimari Utd
40.30 -> 5. Pargas IF

42.50 -> 4. SoVo
46.25 -> 3. FC Åland
49.35 -> 2. MaPS
52.35 -> 1. P-Iirot

55.55 -> Kolmosen pelaajaäänestyksen läpikäynti
1.05.22 -> Miltä näyttää Länsi-Suomen Kolmonen vuosimallia 2019?

Kupittaa 5:n twitter-tilillä on kuluneen viikon ajan ollut käynnissä Kolmosen pelipaikkakohtainen vuoden parhaiden pelaajien äänestys. Bonuksena mukana on ollut myös äänestys vuoden onnistuneimman päävalmentajan tittelistä. Perjantai-aamuna päättyneen äänestyksen tulokset:

Parhaan maalivahdin palkinto meni lopulta selvällä erolla Pargas IF:n paidassa jälleen vakuuttavan kauden pelanneelle Arnold Uschanoffille. 25 ottelua Piffenin maalin suulla tällä kaudella aloittanutta Uschanoffia äänestyksessä kirittivät P-Iiroissa vahvan debyyttikauden pelannut Henri Saarinen ja jo vuosia Turun alueen alasarjaseuroissa palloja kopannut Lassi Pyöli Maskun Palloseurasta.

Parhaan puolustajan äänestys päättyi lopulta tasapeliin kahden ”perinteisen” ja kokeneen topparin, Pallo-Iirojen Eetu Setäsen ja MaPSin Verneri Kryssin välillä. Kumpikin keräsi äänestyksessä 14 ääntä. Äänestyksen kolmas etukäteen annettu vaihtoehto, SoVon Pablo Gomez-Marttila joutui tyytymään lopulta seitsemän äänen ja sitä myötä 18 prosentin äänisaaliseen.

Parhaan keskikenttäpelaajan äänestys oli lopulta ylivoimaisen toisen polven TuWelaisen Niclas Forssin juhlaa. 12 maalia kauden aikana pommittanut kymppipaikan taikuri keräsi äänestyksessä peräti 30 ääntä, eivätkä Forssin haastajat, P-Iirojen Juuso Aalto ja Wilppaan Jesse Jokiniemi saaneet edes yhdessä yhtä suurta äänipottia kasaan.

Jos oli keskikenttäpelaajien äänestys Forssin juhlaa, oli yhtä ylivoimainen ykkönen hyökkääjä-äänestyksessä Peimari Unitedin portugalilaislaituri Bruno Rodrigues. 22 osumaa kauden aikana viimeistellyt Rodrigues voitti lopulta sarjan maalikuninkuuden ylivoimaisesti. Kakkossija äänestyksessä jakautui Kolmosen ikitykki Veli Hartolan (PIF) ja kauden läpimurtopelaaja Samuli Mikkosen (MaPS) välillä.

Bonusvaihtoehtona äänestyksessä sai myös jakaa tunnustusta kauden 2018 onnistuneimmille päävalmentajille. Tuo äänestys osoittautui lopulta tiukimmaksi, eikä yksikään kolmesta etukäteen annetusta vaihtoehdosta yltänyt yli 40 prosentin äänisaaliseen. Onnistuneimman päävalmentajan tittelin nappasi lopulta kuitenkin niukalla erolla 36 prosenttia äänistä kahminut ja Pallo-Iirot nousuun johtanut Akusti Salonen. Häntä äänestyksessä kiritti Wilppaan sensaatiomaisesti alkukaudella sarjakärkeen ja lopulta sijalle seitsemän luotsannut Markus Aho. Daniel Osinachin hyvä työ Piffenin peräsimessä huomioitiin myös 11 äänen ja 25 prosentin saaliin myötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *